dilluns, 5 de juny del 2017



22 ABRIL 2017  - DIA DE LA TERRA - Plantada d’arbres als horts, poemes, música i tallers.

Coincidint amb el dia de la Terra, el passat dia 22 d’abril de 2017 es portà a terme una plantada d’arbres en les zones comunes dels horts urbans ecològics de l’Avda Rocacrespa.
Es fan plantar quasi una vintena d’arbres diferents, tots ells autòctons, arbres de mida molt petita que esperem que creixin i donin més biodiversitat a l’espai. Es van plantar les següents espècies: llorers, sanguinyol, arç blanc, aladern de fulla estreta,  nisprer, lledoners, roures, alzines, garrofers i freixe de fulla petita.  Ara ens toca cuidar els plançons, i sobretot regar-los i protegir-los pels propers mesos.
Es va realitzar també un taller impartit per la Fundación + Árboles, el taller Nendo Dango, una tècnica de cultiu desenvolupada del japonès Masanobu Fukuoka, qui la va inventar com a mètode contra la desforestació (una de les seves fites més importants va ser la reforestació d’una muntanya desertitzada del Japó, convertida en hort comestible). El sistema consisteix en crear unes boles d’argila barrejades amb llavors, i algun tipus de substrat vegetal com els fems i repel·lent natural com la pebre. Es deixen assecar al sol durant un temps i ja estan preparades per a la seva utilització. Van fer boles amb llavors d’ametlles, oliveres, glans.. Un taller molt interessant!
Aprofitant la proximitat de la Diada de Sant Jordi es va fer un recital de poemes i música sobre arbres i natura, i després un dinar col·laboratiu col·lectiu.
L’activitat es va impulsar i organitzar pel Servei de Medi Ambient i el CRIA de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb la col·laboració i implicació de la Fundació + Árboles i la col·laboració també de Ecol3VNG
A continuació un resum de la jornada!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada